zondag 25 september 2016

Naar de kermis

Kiekeboe mama’s en papa’s,

Wat vliegt de tijd toch snel! Ook ons kermisweekje is weeral achter de rug! Natuurlijk zijn jullie benieuwd naar onze avonturen, dus hier komen ze ;-)

Op maandag startten we onze week met echte kermisactiviteitjes. De jongste kapoenen van de klas mochten deze keer met 2 samen een knutselwerkje maken. De schortjes moesten aan want we gingen schilderen. Niet zomaar schilderen, nee hoor,… juf Rien had een “echte” molen meegebracht (fietswiel). Jullie “muisjes” mochten een beetje verf aan hun penseel doen, het tegen het blad houden dat aan het fietswiel bevestigd was. En dan… draaien aan het wiel… zo ontstond er een leuk draaiend schilderwerk! Gemaakt op een “draaimolen”! Geweldig toch!
 

 

 

 

 

De oudste kapoenen mochten dan weer zelf de draaiende cirkels tekenen. Ze startten met 1 puntje en schilderden er steeds groter wordende cirkels rond. Elke cirkel een ander kleurtje… ook dot werd een prachtige “draaimolen”. De juf bevestigde dan weer het dak van de draaimolen (papieren parapluutje) in het midden. De werkjes kregen een plekje in het gangetje.
Omdat niet iedereen tegelijk kan schilderen, voorzag de juf ook nu weer in de hoekjes speelgoed dat verband hield met het thema. Zo konden jullie kapoenen in de kring blikken omver gooien met pomponnetjes of ringen gooien. 
 

De speeltafel werd omgetoverd tot moderne “sjoelbak”. Er lagen balletjes die naar het doel gerold moesten worden. 


Daarnaast mochten er ook frietjes of oliebollen gemaakt worden. Natuurlijk geen echte, maar met plasticine kunnen we dit ook maken en… dat werd dan ook volop gedaan. 

 

 


Omdat dit zo een succes was, maakte ik de uitdaging voor de oudste kapoenen nog wat groter. Ik maakte een onderlegger waarop er puntzakjes stonden met cijfers en het overeenkomstige aantal stipjes. Nu mochten ze niet zomaar frietjes en oliebollen maken, maar moest er geteld worden! Zo leren we spelenderwijs de cijfertjes kennen en natuurlijk komen er ook spontaan begrippen aan bod zoals “meer,minder,…”.

 


In de namiddag werden jullie kapoenen getrakteerd door de ouderraad op lekkere oliebollen! Mmmm! Dat smaakte!

Op woensdag speelden de juffen opnieuw een toneeltje. Dit keer was het een eerste kennismaking met Gloob en Teo. Zij hadden een leuke verrassing voor ons mee! Een koekendoosje… zo kunnen we ons koekje zonder papiertje meebrengen naar school.


Op donderdag was het natuurlijk de hoogdag van de week! We gingen met heel de school naar de kermis! We gingen snel eens naar het toilet, deden onze fluojasjes aan en weg waren we! We stapten naar de draaimolen, waar ieder klasje om de beurt op de molen mocht! Het geduld werd zo soms een beetje op de proef gesteld, maar er werd ook heel veel gelachen eens het onze beurt was!
Genieten à volenté!
  

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

.
Op vrijdag had juf Rien lege puntzakjes gevonden in de klas… jammer dat ze leeg waren! Gelukkig waren jullie kapoenen bereid om frietjes te maken. De “muisjes” gingen aan de slag met schaartjes en geel papier en maakten op die manier lekker frietjes! Kleine, grote, dikke, dunne,… alle maten en vormen werden geknipt!
 

 
Deze week werken we toe naar het grootouderfeest (wandeling) die doorgaat op woensdag 5 oktober! Deze week en de komende week zetten we de oma’s en opa’s graag in de spotlights! Om dit voor jullie kapoen zo duidelijk mogelijk te maken, zou ik jullie willen vragen om een foto van de oma’s en opa’s mee te brengen. Gelieve ook de “aanspreeknaam” (opa, bompa, mémé, meter,…) te noteren op de achterkant van de foto samen met de naam van je kleuter. Jullie krijgen de foto’s zeker en vast terug. Indien oma en opa voor jullie kapoen kan gekoppeld worden aan een typisch voorwerp i.v.m. met zijn/haar hobby (oma die schildert (penseel van oma), opa die veel fietst (fietstruitje),… )dan mag je dit zeker meebrengen!

Groetjes en tot volgende week!
Juf Rien en haar “kermiskindjes”

Niet vergeten!
* Vrijdag 30 september = pedagogische studiedag voor de juffen, de kleuters hebben een dagje vrij!
* Vul zeker je bestelbriefje in voor lekkere pannenkoeken!

* Gelieve ook de briefjes i.v.m. de aanwezigheid van de grootouders op het grootouderfeest mee te brengen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten