zondag 11 september 2016

Nieuwe vriendjes in de klas !

Dag mama’s en papa’s,

Jullie zijn vast en zeker wel benieuwd naar onze avonturen in de klas. We hebben nog maar 2 dagjes achter de rug, maar toch…

Tijdens deze 2 dagen leerde de juf ons een beetje kennen en konden ook wij terug een beetje wennen aan elkaar. Het delen van speelgoed, je beurt afwachten,… het is niet gemakkelijk, maar toch probeerden we dit al flink. Het ging de ene keer al wat gemakkelijker dan de andere keer, maar we zijn in ieder geval op de goede weg. We leerden ook al heel wat klasafspraken kennen. Deze zullen nog wel een aantal keertjes moeten herhaald worden, maar ook dat komt goed!
In de namiddag genoten we samen met al de kleuters van de school van het goede weer en mochten we fietsen en spelen in de grote zandbak! Leuk hoor!

De komende week gaan we het hebben over “tassen en zakken” in de klas. Er staan een heleboel leuke activiteiten op het programma. Zo gaan we onze knutselzakken versieren, gaan we experimenteren met plastiek zakken,… Vrijdag werkten we eigenlijk ook al een beetje rond dit thema en gingen we met onze (lege) schooltas naar buiten. De juf had opdrachtenkaarten mee die we moesten nabootsen. Wat deden we gekke dingen! Een schooltas op ons hoofd dragen, ze tussen onze benen klemmen en zo proberen te springen, over de schooltassen stappen of zelfs springen! Sommige kleuters werden er wel heel erg moe van! 

 

 


 

 

 

 

 
Ik kijk alvast al uit naar volgende week!
               
                   Lieve groetjes, juf Rien en haar “Nellie en Cezarkes”


PS: Indien jullie thuis plastiek zakken hebben die jullie niet meer nodig hebben, mogen jullie die ten laatste op woensdag meebrengen naar school.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten