zondag 11 september 2016

Tassen en zakken (van 2 tot 9 september 2016)

Dag mama’s en papa’s,

Hier zijn we met het verslagje van ons eerste volledig weekje in het ‘Nellie en Cezar’-klasje. Nu we elkaar al iets beter kennen, gingen we volop aan de slag.

Op maandag mochten we één van onze klaspoppen schilderen. De “kikkers” (oudste kleuters) kregen een stappenplannetje om Nellie of Cezar te tekenen van kop tot teen. De “muisjes” die kregen ook een stappenplannetje voorgeschoteld, maar daar stonden minder stapjes op en… zij moesten enkel het hoofdje van Nelllie of Cezar tekenen. Maar… er waren enkele kapoenen die de “kikkertjes” aan het werk gezien hadden en ook zij wilden graag een volledige Nellie of Cezar schilderen. Natuurlijk kregen ze ook de kans om dit te proberen.

 

Juf Wendy kwam tijdens de voormiddag in ons klasje helpen. Dat was voor jullie kapoenen een leuk weerzien! Juf Wendy zal regelmatig een handje helpen in ons klasje omdat er nog niet zoveel kapoenen in het klasje van juf Evelien zitten. Handig wel, want zo kan de juf een extra groepje begeleiden. De juf had naamkaartjes gemaakt voor de “kikkertjes”. De “kikkertjes” mochten de lettertjes van hun naam zoeken en op de juiste plaats leggen. Dit was alvast een (eerste) kennismaking met “lettertjes”.




De prachtige schilderijtjes die gemaakt werden, kregen een plekje op de knutselzakjes. Dat zijn zakjes die regelmatig mee naar huis zullen gaan met de knutselwerkjes van je kapoen. Omdat we het zakje zullen hergebruiken zou ik jullie graag willen vragen om het zakje telkens terug mee te brengen naar school.

Maar dat was zeker niet het enige dat er deze week gebeurde. Iedereen kreeg ook al de kans om te knippen. Het ideale moment voor mezelf om eens te kijken wat jullie kleuters al kunnen en er op die manier voor te zorgen dat de activiteitjes steeds uitdagend zijn voor jullie kleuters. De "kikkertjes" knipten eerst strookjes en dan snippers, de "muisjes" kregen al strookjes en moesten enkel snippertjes knippen.

 

  



 


We zullen ook tijdens het komende jaar regelmatig samenspelen en samenwerken met de kleuters uit het klasje van juf Sara. Dit gebeurde ook dinsdag al. De kleuters van de 1ste kleuterklas uit beide klasjes speelden met de parachute terwijl de kleuters van de 2de kleuterklas uit beide klasjes de stoelendans speelden. Nadien werd er natuurlijk een keertje gewisseld.

Tijdens het thema zakken en tassen kon het natuurlijk niet anders dan dat er gespeeld werd met zakjes. We speelden een sorteerspelletje. De juf had zakjes voorzien van een kleurenstip en de “muisjes” mochten verschillende soorten speelgoed sorteren per kleur in een zakje. Natuurlijk was de juf ook erg benieuwd naar wie welke kleur al kon benoemen en… de juf moest vaststellen dat dat wel al heel erg vlot ging! Wat een superkleuters!!!!

 


Voor de “kikkertjes” werd het spelletje dan weer wat moeilijker gemaakt. Zij moesten geen kleurtjes sorteren, maar cijfertjes en stipjes. Op de zakjes stonden de cijfertjes van 1 tot 5 en het bijhorende aantal stipjes. In het mandje lagen dezelfde cijfertjes, maar ook gewoon kaartjes met stipjes. Je kan het al raden! Er moest heel wat geteld worden. Soms ging dit al erg vlot, anderen hadden dan weer een beetje hulp nodig, maar dat is het mooie aan samenspelen. Je kan elkaar helpen en op die manier ook erg veel van elkaar leren.

 


Daarnaast werd er ook nog met plasticine, popjes, zakjes,... gespeeld...
 

 

 
 

 

en oefenden we onze schrijfmotoriek door te tekenen tussen blokjes.

 

 



Op vrijdag werden we ook opnieuw verwend met goed weer en dus het ideale moment om de plastieken zakjes eens te gebruiken als parachute. Aan elk zakje hing de juf een touwtje en zo konden we lopen en… vloog ons zakje als een parachute achter ons aan! Wat werd er veel gelachen en gelopen!

 

 

 

 





Jullie merken het! Er was helemaal geen tijd om ons te vervelen. De komende week is een “verkeersweekje”. Natuurlijk gaan we daar ook in het klasje rond werken! Er zullen ook nu weer leuke activiteitjes op het programma staan!

                                                                       Tot volgende week
                                                           Juf Rien en haar “parachute”kindjes

Niet vergeten !
* woensdag 14 september: Toon je sport@school (vandaag mogen de kleuters in sportoutfit naar school komen)

* vrijdag 16 september: STRAPDAG (gelieve zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school te komen!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten