zondag 18 september 2016

Veilig naar school (van 12 tot 16 september 2016)

Dag mama’s en papa’s,

Hier zijn we met het verslagje van ons “verkeersweekje”.
Het was een weekje dat bomvol zat met heel veel leuke activiteiten.
We hadden echt geen tijd om ons te vervelen.

Op maandag startten we de verkeersweek met een toneeltje van de juffen. Zo brachten de juffen op een heel concrete manier enkele belangrijke verkeersregels aan bij jullie kapoenen. Zo werd de aandacht gevestigd op het dragen van het fluohesje, de fietshelm en de gordel. Foto’s van deze toneeltjes vinden jullie op de blogpagina van de school.
Na dit toneeltje gingen we naar de klas en ook daar stond bijna alles in het thema van het verkeer. Zo mocht er in de maïsbak gespeeld worden met de kranen en vrachtwagens, had de juf autobanen gemaakt om met de auto’s over te rijden, mochten we vrij tekenen met fluostiften (met een link naar het fluohesje),…

De oudste kleuters maakten deze week een auto. Niet zomaar een auto… nee, eentje met streepjes en… die streepjes schilderden we niet op de auto maar we weefden papierstrookjes in de autovorm. Niet zo eenvoudig, maar gelukkig heb ik heel straffe kleuters in mijn klasje en na de uitleg probeerden ze het volop en… het lukte! Ze waren terecht heel erg trots. Na het weven mochten ze ook nog de wielen van hun auto uitprikken en een chauffeur en een passagier tekenen. Heel wat werk dus, maar het resultaat mag er zeker zijn!

 
De jongste kleuters daarentegen mochten dan weer een zebrapad schilderen. Ze schilderden afwisselend witte en zwarte lijnen… eens het werkje droog was mocht iedereen één of meerdere mama’s, papa’s, kindjes,… kiezen die op hun zebrapad mochten lopen.

 


Op woensdag was er bezoek op school! De politie kwam vertellen wat we wel en niet mochten doen in het verkeer. Na de uitleg mocht elk klasje om de beurt rijden op het fietsparcours.  De “kikkertjes” mochten samen met de kleuters van de tweede kleuterklas van juf Sara fietsen. We moesten ons wel heel goed aan de regels houden! Zo moesten jullie kapoenen zo dicht mogelijk bij de tenen van de agent stoppen en mochten ze pas vertrekken als hij het teken er toe gaf. De agente toonde dan weer de weg naar links of rechts en natuurlijk moesten jullie kapoenen goed uitkijken naar waar ze moesten rijden. Ook van dit activiteitje konden jullie al foto’s of de schoolblog zien verschijnen.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intussen speelden onze “muisjes” ook enkele leuke spelletjes met de kleuters van de 1ste kleuterklas van Juf Sara. Tijdens de uitleg van de politie ’s morgens gingen de jongste kapoenen van beide klasjes turnen met juf Natascha.

Op donderdag was er door de ouders van de ouderraad een speelstraat georganiseerd. Wij startten met een picknick op de straat en daarna mochten jullie kapoenen volop spelen. Er werd gespeeld met auto’s, hoepels,… en getekend met krijt en water. 
 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We maakten ook een lekker en eetbaar verkeerslicht… Mmm. 
  

 

 

 

Juf Julie kwam in ons klasje. Zij zal op donderdag steeds een activiteitje verzorgen met de kleuters van de 2de kleuterklas. De kleuters van de 1ste kleuterklas bleven bij juf Rien.

Op vrijdag was het strapdag. Wie te voet of met de fiets naar school gekomen was, kreeg een leuk armbandje! En omdat de strapdag toch ook wel een beetje feest is, werd er door de ouderraad gezorgd voor een springkasteel! In de voormiddag kregen al de klasjes al eens de kans om te springen op het springkasteel! Dat was echt wel SUPERleuk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


De komende week is het thema in onze klas “Naar de kermis”… hoe kan het ook anders nu de kermis is neergestreken in Landegem. We plannen opnieuw een weekje met heel veel leuke activiteitjes voor jullie kapoenen. Wie wil mag volgende week voorwerpen meebrengen i.v.m. het thema kermis. Vb.: boekjes, een visspel, kermiseendjes, prenten, foto’s,… Vergeet wel je naam van je kleuter niet te noteren op zijn /haar spulletjes!

Groetjes en tot volgende week
Juf Rien en haar “verkeersmannetje en –vrouwtjes”

PS: Dit verslagje wordt ook op de blogpagina van ons klasje geplaatst samen met heel wat  

        foto’s, ga dus zeker maar eens een kijkje nemen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten