woensdag 19 april 2017

Piep, het is Pasen!

Dag mama’s en papa’s,

Het echte Paasfeest ligt nog maar net achter ons. Hopelijk konden jullie kapoenen al veel paaseitjes rapen en er vooral ook van smullen!

Tijdens onze weken rond het thema Pasen deden we ook weer heel wat leuke activiteiten.

Eerst en vooral zorgden we er voor dat we een mandje hadden om die lekkere paaseitjes in te kunnen verzamelen. Jullie kleuters mochten zelf kiezen of ze een “kippenmandje” of een “kuikenmandje” wilden.
Eens die beslissing genomen was, konden we aan het werk. We kozen een kleur voor onze kip/ons kuiken en stempelden met sponzen de buik van onze kip/ons kuiken helemaal vol. De vleugels gaven we dan weer een kleurtje door te kleuren met potloden en/of wasco’s. Nadien prikten we de vleugels uit. Later in de week zouden we dan ook nog de kam, oogjes, pootjes,… uitprikken. De details om van ons mandje een echte kip of echt kuiken te maken…

Natuurlijk was er ook weer heel wat te beleven in de hoeken van onze klas. De ontdektafel werd een “hooi- en stro”-tafel. Door dit te combineren met de boerderij konden jullie kleuters met de tractors hooi vervoeren, de dieren in het stro laten stappen,… Het leidde tot heel veel fantasiespel.

In de ontdekbakjes zaten er dan weer heel veel paaseitjes, eierdozen,… Er stond ook een lentetak in het midden van de bakjes zodat jullie kleuters vrij een Paasboom konden versieren.
Daarnaast versierden we ook nog heel wat eieren. We deden dit door eieren te kleuren volgens een kleurlegende, door ze te versieren met schrijfpatronen of door ze met plasticine mooie stipjes of streepjes te geven.


  De lentekriebels hadden jullie kleuters al snel te pakken want er werd verschillende keren gepicknickt in de gang!


Op vrijdag kwamen de mama en papa van Rosanne ons helpen bij het planten van aardappelen in de tuin. Eerst oogstten we de prei en verwijderden we het onkruid. We ontdekten heel veel slakken en wormen! Plots waren de schepjes enkel nog interessant om kriebeldieren mee te zoeken! Wat leuk! Jullie kleuters vonden het geweldig. Na het onkruid wieden konden we gaan planten. In elk putje mocht 1 aardappel. We zijn benieuwd of ze ook echt gaan groeien!


 

 

 

 

 

 


 

 

 


Door de werkzaamheden aan de paasmandjes vloog de eerst week natuurlijk heel snel voorbij, maar niet getreurd! We hadden nog een weekje tegoed. Samen maakten we in de laatste week voor de paasvakantie lekkere paaseitjes. Echt goed voor de lijn en tanden was dat niet, maar “Mmmmm” ze smaakten toch wel overheerlijk vonden we zelf!Op donderdag was het dan de dag waar we al zo lang naar hadden uitgekeken. Samen met alle kleuters van de hele school mochten we paaseitjes gaan rapen in de tuin van het kasteel. We ontdekten donderdagochtend een brief in de klas. Het was een brief van de Paashaas. We moesten het spoor volgen… Natuurlijk wou iedereen onmiddellijk vertrekken, maar dat ging niet… Na de speeltijd pas…Ooooh, het wachten was moeilijk, maar het lukte. Met heel veel goede stapmoed vertrokken we. We voerden allerlei opdrachten uit onderweg en plots… zagen we het kasteel en… daar hing een ‘juf Rien’-paashaas!
 
 

Tijd om te gaan zoeken! Iedereen vond een zakje met eitjes… al moesten we wel goed kijken. Iedereen kreeg een stickertje en moest het zakje vinden met zijn/haar sticker! Gelukkig was iedereen zo lief om elkaar te helpen met zoeken! Dankjewel lieve mama’s en papa’s van de ouderraad om ons zo een leuke zoektocht te bezorgen!!!! De terugtocht naar school verliep wat trager: veel voetjes werden moe en de buikjes kregen honger!
De mama van Yana bracht ook een bezoekje aan de klas, ze bracht een kip mee met verschillende kuikentjes. Er was een geel, bruin en zwart kuikentje! Wie durfde mocht het kuikentje eens vasthouden. Ook aan de kip mochten we een aaien, maar die was voor de meeste kleuters al een beetje te wild. Gelukkig durfde bijna iedereen wel het kuikentje eens op zijn/haar handen dragen. 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

We zouden het nog vergeten, maar op maandag 20 maart deden we mee met actie van Bednet en kwamen we in onze pyjama naar school! Het was heel erg fijn om te zien dat zo veel kapoenen mee deden die dag!


De komende 2 weken (na de vakantie dus) gaan we rond het thema “Het is lente” werken. De eerste weken zullen vooral de kriebeldiertjes ons aandachtspunt zijn! Wie thuis de komende weken een kriebelbeestje tegen komt mag het vangen (en in een gesloten doosje mét kleine ademgaatjes stoppen) en meebrengen naar school. Of je kan er ook gewoon een foto van nemen en doormailen!

Veel lieve groeten

Juf Rien en haar “eitjesversierders”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten