zondag 25 juni 2017

Net zoals mijn papa...

Dag mama’s en papa’s,

De papa-dagen liggen al een tijdje achter ons, dus hier is ook het verslagje
van de fijne “papadagen”.

Eerst en vooral wil ik jullie allemaal al eens bedanken voor de fijne samenwerking, voor de leuke foto’s en “papa-materialen”… Zo werd onze papahoek echt wel een papahoek van mijn kapoenen en… ik moet jullie wellicht niet vertellen dat het vaak bijna “vechten” was voor een plekje in de papahoek. Maar er werd wel heel leuk en fijn gespeeld.

 


 Daarnaast was het “evenement” natuurlijk het bezoek van de papa’s aan de klas. Wat een momentje van trots voor de kapoenen die hun papa zagen in de klas! We kregen bezoek van de papa van Dorian. Hij kwam samen met ons muziek maken. Hij speelde de liedjes die Dorian graag hoorde! Echte superheldenliedjes. Samen zongen we ook enkele liedjes en tot slot mocht ook iedereen een keer spelen op de “piano”! Wat deed iedereen dat goed!De volgende papa’s die aan de beurt kwamen, waren de papa’s van Lenn en Wannes. Zij brachten zelfs hun werkauto mee. Een echt politiewagen! Wat was dat leuk! Eerst mocht iedereen eens de zware (kogelvrije) vest aandoen. Nadien moest juf Rien eens blazen… Gelukkig was de test negatief J. Tot slot mocht iedereen ook eens vooraan en achteraan in de politieauto zitten en we mochten zelfs eens iets zeggen via de megafoon! Wat was dat gek om onze eigen stem zo luid te horen! Tot slot kregen we ook nog een cadeautje van de politie, namelijk een mooie fluorescerende armband.

 

 

 

 

 

 

 

  


 


 De papa van Mathis kwam zijn verzameling mini-tractors en toebehoren tonen! Wat was dit fascinerend voor de kleuters. Ze ontdekten zelfs miniboeren in de tractors. Ook konden de verschillende machines bewegen! Wauw! Echt leuk om te zien! De papa van Rajvi kwam niet op bezoek, maar liet ons wel proeven van zijn lekkere zelfgekweekte aardbeien! Mmmm lekker!

 

 


Dank je wel lieve papa’s om een stukje van jezelf te delen met de kapoenen van mijn klasje! Ze hebben ervan genoten!

Naast deze drukke bezoekersplanning werd er natuurlijk ook nog een cadeautje geknutseld voor al die lieve papa’s. Jullie kleuters schilderden enthousiast met waterverf. Ze maakten er allemaal een eigen persoonlijke “strepencreatie” van! Hopelijk hebben jullie al bepaald waarvoor jullie de kalender willen gebruiken en heeft hij thuis al een leuk plekje gekregen. We versierden ook een strik of een das die we nadien uitprikten & zo versierden we dan weer ons kaartje.
 

 Tijdens de eerste warme dagen van de maand organiseerden we samen met juf Sara en de kleuters van haar klasje een buitenklasje. We maakten buiten “hoekjes”. Zo konden we genieten van het lekkere warme weer. Wat we toen niet wisten was dat er nog heel veel mooie en warme dagen gingen volgen. Maar we genoten er volop van!
 

 

Tijdens warme dagen proberen we jullie kapoenen wat af te koelen door ze met water te laten spelen. Ze worden natuurlijk ook elke dag verschillende keren ingewreven met zonnecrème. 


 

 

  
 

 

 We zouden het al bijna vergeten, maar begin deze maand vond ook de sportdag plaats! Het schitterende weer & de stralende zon maakten er een fantastische dag van! Er werd gefietst, gesprongen, gelopen, gegooid, nagebootst, … dat het een lieve lust was!

We vierden ook Yana haar verjaardag! Zij werd 4 jaar! Hip hip hoera!!! Ze bracht lekkere aardbeien mee en trakteerde ons ook nog eens op een ijsje! Dat was smullen! 


 
 

Ook de komende weken staan er nog een aantal verjaardagen op het programma. Dit komt doordat we de kleuters die jarig zijn in juli en augustus ook graag de kans willen geven om gevierd te worden in de klas. Zij verdienen ook “hun” dagje.
Binnenkort zijn we terug met het verslagje van onze laatste “zomerse” weken in de klas!

Tot gauw!
Juf Rien en haar vedetjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten